Teterevu Fonda atbalsts projektā 
“Maizes rieciens”

26. aprīlī  Mākslas centrā “Zuzeum” Rīgā, Lāčplēša ielā 101, žēlsirdības misijas  “Dzīvības ēdiens” saime piedalījās Borisa un Ināras Teterevu Fonda rīkotajā tikšanās, kopā arī citām labdarības organizācijām, kas saņēma Teterevu Fonda atbalstu projektā “Maizes rieciens” projektā.  Gadu gaitā sniedzot palīdzību un atbalstu līdzcilvēkiem, “Dzīvības ēdiens” ir saņēmis brīnišķīgu atbalstu labdarības virtuves uzlabošanā, jaunākie no īstenotajiem projektiem 2022-2023. gada ziemā ir “Dzīvības ēdiens” lielās labdarības virtuves ventilācijas sistēmas nomaiņa un Teterevu Fonda atbalsts energoresuru cenu kāpuma kompensācijai, sākoties straujai inflācija Krievijas iebrukuma laikā Ukrainā. “Dzīvības ēdiens” komandai bija gods piedalīties šajā lielākajā “Maizes rieciens” satikšanās pasākumā kopš 2017. gada, gan iepazīstinot citas labdarības organizācijas ar šo gadu laikā paveikto, gan arī vērtīgām sarunām pie kafijas tases.

Satikšanās reizē dibinājās jauni kontakti starp  pārstāvjiem no organizācijas, kuras saņēmušas Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu programmā “Maizes rieciens – atbalsts labdarības virtuvēm” 2021. - 2023. gadu laika posmā.

Tikšanās laikā atskatījāmies uz līdz šim paveikto un dalīsimies pieredzē, kā klājies labdarības virtuvēs Rīgā un reģionos. Pēc saturīgām sarunām iepriecinājām sevi ar baudījumu acīm - iepazīsim mākslas mantojumu izstādē “Porcelāna dzīres – ielūdz Kuzņecovi”, arī ar gida stāstījumu latviešu vai krievu valodā.

Prieks bija satikt pasākumā labdarības virtuves koordinatoru, čaklos cilvēkus, kuri ikdienā darbojas pie katliem/pannām, palīdz labdarības virtuvei nepieciešamā sagādē.


Apskatīt foto

Ventilācijas sistēmas pilna rekonstrukcija

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, "Dzīvības ēdiens” virtuvē 2022. gada novembrī-decembrī tika veikta ventilācijas sistēmas pilna rekonstrukcija, uzstādot kvalitatīvus tvaiku nosūcējus, motorus un ventilācijas izvada caurules. Tagad labdarības virtuvē ir iespēja gatavot vairāk siltā ēdiena un vairs pavāriem, kura vāra putru tagad septiņas dienas nedēļā divās maiņās, vairs tas nav jādara tvaiku mutuļos, bet piemērotos virtuves apstākļos. Neskatoties uz visām īpaši metāla izstrādājumu piegādes ķēžu pārrāvumiem, inflācijai Ukrainas kara apstākļos un lielo celtniecības darbu apjomu izdevās īstenot šo tik svarīgo projektu tieši uz 2022. gada Ziemassvētkiem, pabeidzot vēl Ziemassvētku vakarā.

Dodot trūkumcietējiem labāku iespēju ik dienas saņemt siltas bezmaksas maltītes šīs projekts visiem grūtībās nonākušajiem mūsu līdzcilvēkiem ir tik brīnišķīga Ziemassvētku dāvana no Borisa un Ināras Teterevu Fonda dāvana!

Vairāk foto

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstam, veikta labdarības virtuves uzlabošana 2021. gada laikā, iestājoties siltajai sezonai iegādāti aukstuma galdi sagatavotu augļu, dārzeņu fasēšanai, griešanau un uzglabāšanai pirms lietošanas.

Uz ziemas sezonu iegādātas jaunas gāzes plītis, kā arī virtuves iekārtas lielāka apjoma ēdiena gatavošanai, kas ļoti nepieciešams apstākļos, kad pēc palīdzības žēlsirdības misijā vēršas vairāk trūkumā nonākušo cilvēku.

Uz BORISA un INĀRAS TETERVU FONDA web lapu: Apskatīt

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.