Biedrība „Žēlsirdības misija „Dzīvības ēdiens”” īsteno Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām(EAFVP) līgumu
Līgums Nr. 2020. FEAD/PO.04/02/09 - APSKATĪT
Atbalstāmās darbības – gatavu maltīšu izdale un papildpasākumu īstenošana tiek īstenotas no 2021. gada 1.aprīļa līdz 2024. gada 31.martam.
Biedrība „Žēlsirdības misija „Dzīvības ēdiens”” nodrošina gatavas maltītes:
- Kr. Barona ielā 56, Rīgā –pirmdiena-sestdiena no plkst. 9.00-10.00; svētdien no plkst. 16:00 - 17:00;
- Katoļu ielā 57, Rīgā – sestdienās no plkst. 13.00-14.00;
- Klostera ielā 2, Sv. Marijas Magdalēnas baznīca, Rīga - otrdienās, piekdienās no plkst. 13:00 - 14:00;
- Katlakalna Evaņģēliski luteriskās draudzes nams Ozolkalni, Katlakalns, Ķekavas novads - otrdienās, piektdienās no plkst.12.00-13.00.
Tiek īstenoti papildpasākumi, kas mazina personu sociālo atstumtību, kā arī veicina šo personu patstāvību savu sociālo problēmu vai ārkārtas situācijas rezultātā radušos problēmu risināšanā.
Papildpasākumi ir brīvprātīgi, tajos mērķa grupa aicināta iesaistīties bez maksas.
Papildpasākumi 2021 gadā:
Jūnijs
15.06.2021 - Klostera 2, Sv. Marijas Magdalēnas baznīca, Rīga - 14.00-16.00
18.06.2021 - Katlakalna Ev. luteriskās draudzes nams, "Ozolkalni", Katlakalns, Ķekavas nov. - 14.00-16.00
19.06.2021 - Katoļu 57, Rīga - 14.00-16.00
22.06.2021 - Kr. Barona 56, Rīga - 17.00-19.00
Papildpasākumus vadīja uztura speciāliste Natālija Provornaja.
Pasākumu laikā vadītāja praktiski mācija un demonstrēja kā vienkārši pagatavot interesantus ēdienus no viegli pieejamām izejvielām. Šajā reizē tika demonstrets kā pagatavot lieliskas kotletes no gārsas un auzu pārslām kā arī tika gatavota aukstā zupa ar balandām un miltu klimpām. Pasākuma noslēgumā visus pagatavotos ēdienus varēja nodegustēt un klātesošie atzinigi novertēja veikumu kā arī secināja ka no vienkāršam izejvielām var sanākt ļoti garšigi ēdieni, kurus pat nebūtu kauns celt svētku galdā.
Septembris:
17.09.2021 - Klostera 2, Sv. Marijas Magdalēnas baznīca, Rīga - 14.00-16.00
21.09.2021 - Katlakalna Ev. luteriskās draudzes nams, "Ozolkalni", Katlakalns, Ķekavas nov. - 14.00-16.00
23.09.2021 - Kr. Barona 56, Rīga - 16.00-18.00
25.09.2021 - Katoļu 56, Rīga - 14.00-16.00
Papildpasākumus vadīja uztura speciāliste Natālija Provornaja.
Pasākumu vadīja dalījās ar dažādiem padomiem un "trikiem" kā sagatavot rudens veltes ilgstošai saglabāšanai gan konservējot gan kaltējot un žāvējot. Kā piemēram sagatavot "viltus ananāsu", "burkānlasi", kā ziemai sagatavot un izmantot kaltētus augus, kurus parasti sauc par nezālēm.Tāpat arī tika stāstīts par topinambūra brinišķigajām īpašībām un izmantošanu rudens/ziemas periodā.
Novembris / Decembris:
30.11.2021
- Katlakalna Evaņģēliski luteriskās draudzes nams, Ozolkalni, Katlakalns,
Ķekavas novads – 14.00-16.00
02.12.2021 - Kr.Barona iela 56, Rīga
– 16.00-18.00
03.12.2021 - Sv.Magdalēnas baznīca,
Klostera 2, Rīga – 14.00-16.00
04.12.2021 - Katoļu iela 57, Rīga –
14.00-16.00
Papildpasākumus vadīja uztura speciāliste Natālija
Provornaja.
Pasākumu
vadītāja dalījās ar padomiem kā
pagatavot dažāda veida piparkūku mīklas, kā arī desertu un citu uzkodu pagatavošanā
izmantojot pupu miltus un sauso pienu. Visa pasākuma “nagla” bija tradicionālo
Jaungada svinību salātu “Siļķe kažokā” pagatavošana silķes vietā izmantojot
īpašā veidā marinētu baklažānu – garša
“viens pret vienu”.