
Biedrība „Žēlsirdības misija „Dzīvības ēdiens”” īsteno Eiropas Sociālā fonda Plus programmu materiālās nenodrošinātības mazināšanai
Līgums Nr. 2020. FEAD/PO.04/02/09 - APSKATĪT
Atbalstāmās darbības – gatavu maltīšu izdale un papildpasākumu īstenošana tiek īstenotas no 2021. gada 1.aprīļa līdz 2024. gada 31.martam.
Biedrība „Žēlsirdības misija „Dzīvības ēdiens”” nodrošina gatavas maltītes:
- Kr. Barona ielā 56, Rīgā –pirmdiena-sestdiena no plkst. 9.00-10.00; svētdien no plkst. 16:00 - 17:00;
- Katoļu ielā 57, Rīgā – trešdienās no plkst. 10.30-11.30;
- Klostera ielā 2, Sv. Marijas Magdalēnas baznīca, Rīga - otrdienās, piekdienās no plkst. 13:00 - 14:00;
- Katlakalna Evaņģēliski luteriskās draudzes nams Ozolkalni, Katlakalns, Ķekavas novads - otrdienās, piektdienās no plkst.12.00-13.00.
Infografika “Ceļš līdz ES atbalsta pakām: kas un kā?”
Tiek īstenoti papildpasākumi, kas mazina personu sociālo atstumtību, kā arī veicina šo personu patstāvību savu sociālo problēmu vai ārkārtas situācijas rezultātā radušos problēmu risināšanā, un mazina materiālo nenodrošinātību.
Papildpasākumi ir brīvprātīgi, tajos mērķa grupa aicināta iesaistīties bez maksas.
Papildpasākumi 2023 gadā:
Marts
23.03.2023 - Kr. Barona 56, Rīga - 17.00 - 19:00
22.03.2023 - Katoļu 57, Rīga - 14.00 - 16.00
28.03.2023 - Katlakalna Ev. luteriskās draudzes nams, "Ozolkalni", Katlakalns, Ķekavas nov. - 14.00-16.00
21.03.2023 - Sv.Magdalēnas baznīca, Klostera 2, Rīga – 14.00-16.00
Papildpasākumus vadīja uztura speciāliste Natālija Provornaja, dalījas ar padomiem kā sagatavot ilgstošai glābāšanai pirmos pavasara veselīgos zaļumus un gatavoja vienkāršu un sātīgu auzu pārslu putru bagatinot to ar kaltētām nātres un gārsas sasmalcinātām lapām.
Jūnijs
15.06.2023 - Kr.Barona iela 56, Rīga – 17.00-19.00
17.06.2023 - Katoļu iela 57, Rīga – 14.00-16.00
13.06.2023 - Katlakalna Evaņģēliski luteriskās draudzes nams, Ozolkalni, Katlakalns, Ķekavas novads – 14.00-16.00
16.06.2023 - Sv.Magdalēnas baznīca, Klostera 2, Rīga – 14.00-16.00
Papildpasākumus vadīja uztura speciāliste Natālija Provornaja, dalījas ar praktiskiem padomiem kā visparocīgāk pagatavot tradicionālo Jāņu ķimeņu sieru. Desertā tika pagatavots saldais ēdiens izmantojot pupu miltus, sauso pienu, putukrējumu un svaigas zemenes.
Septembris
9.09.2023 - Katoļu iela 57, Rīga – 12.00. Tēma: "Ziemas krājumu gatavošanas noslēpumi".
16.09.2023 - Katlakalna Evaņģēliski luteriskās draudzes nams, Ozolkalni, Katlakalns, Ķekavas novads – 11.00. Tēma: "Ziemas krājumu gatavošanas noslēpumi".
30.09.2023 - Sv.Magdalēnas baznīca, Klostera 2, Rīga – 12.00 - Tēma: "Vienkārši nāšķi vienkāršai dzīvei".
13.00 - Tēma: "Desmit soļi uz laimi".